Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 050 - 537 00 92
  • info@mijnprettigleven.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zakelijke risico’s verzekeren - Is het altijd mogelijk?

Het verzekeren van bedrijven is maatwerk. Maar let op, de verschillen per verzekeraar zijn groot.

Risico’s horen bij het ondernemerschap en zijn niet altijd verzekerbaar. Maar er zijn risico’s die je wel moet verzekeren. Wat maakt het verzekeren maatwerk?

Het verzekeren van bedrijfsmatige risico’s is vrijwel altijd maatwerk. Dat komt doordat bedrijven nooit volledig identiek zijn. Een loodgietersbedrijf heeft andere risico’s te verzekeren dan een aannemer, maar er zijn ook grote verschillen tussen loodgietersbedrijven onderling. Daarom is het nog niet zo eenvoudig voor verzekeraars om verzekeringsproducten te maken die zo goed mogelijk zijn afgestemd op de wensen van de klanten. Gelukkig is de verzekeringsadviseur een nuttige tussenschakel. Door kennis van zaken weten we waar we moeten zijn voor het verzekeren van specifieke risico’s.

De spoeling wordt steeds dunner

Door fusies en samenvoegingen verdwijnen er steeds meer verzekeraars. Dit zorgt voor een beperktere keuzevrijheid. Daar komt nog bij dat verzekeraars steeds vaker een onderdeel zijn van een groter geheel. De verzekeraars die onder één vlag werken stemmen zoveel mogelijk de acceptatienormen en de verzekeringsvoorwaarden op elkaar af. Dus komen er minder verzekeraars waar losse afspraken mee te maken zijn. De verzekeraars werken namelijk met uniforme acceptatienormen en voorwaarden. Het verzekeren van afwijkende risico’s wordt dus lastiger. Tot slot willen ook de individuele verzekeraars zoveel mogelijk standaard acceptatienormen hanteren. Een uitzondering maken per individueel geval wordt dus moeilijker.

Niet alle risico’s zijn verzekerbaar

Verzekeraars zijn ook bedrijven die erop gericht zijn om rendement te maken. De premie moet voldoende hoog zijn om de schades en de kosten te dragen. Daarnaast moet er ook nog een bedrag over zijn voor het reserveren voor slechtere jaren en voor een winst. Sommige schadeoorzaken zijn onverzekerbaar. Schade door een aardbeving of door een overstroming is onverzekerbaar. Schades door bijvoorbeeld een overstroming kan een dermate grote schadelast veroorzaken dat het een faillissement van een verzekeraar kan betekenen. Er zijn ook risico’s die bij de ene verzekeraar onverzekerbaar zijn en bij een andere verzekeraar gewoon meeverzekerd zijn.

Zakelijke verzekeringen vragen om tijd en aandacht

Bij schade keert de verzekeraar uit, maar alleen als er een verplichting is vanuit de polisvoorwaarden. Verzekeringen ook op de voorwaarden vergelijken is dus belangrijk. Het verschil in voorwaarden kan in kleine details zitten. Pas bij schade weet je welke details belangrijk zijn, maar door kennis en ervaring kunnen wij jou vertellen wat belangrijke details zijn waar je op moet letten. Met een goed onderbouwd advies kies je de juiste verzekeringen tegen een redelijke premie.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 02-05-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.