Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 050 - 537 00 92
  • info@mijnprettigleven.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Veranderingen binnen je bedrijf - Waar moet je op letten?

Zijn jouw zakelijke verzekeringen nog steeds goed afgestemd op de risico’s binnen jouw bedrijf?

Het verzekeren van jouw onderneming, daar wil je het liefst niet te veel tijd aan spenderen. Vooral bij grote veranderingen is aandacht voor jouw verzekeringen wel belangrijk.

Bij het verzekeren van jouw onderneming wordt uitgegaan van een momentopname. Dat is ook logisch, want op dat moment worden de risico’s ingeschat en verzekerd. Bij het verzekeren is het lastig om rekening te houden met de toekomst. Er kunnen toekomstplannen zijn, maar het is nog maar de vraag of de plannen ook echt zo uitgevoerd worden. Verstandig is om meerdere momenten in een jaar in te plannen om alle verzekeringen en alles wat erbij hoort even weer door te nemen. Zo voorkom je nare verrassingen bij een schade.

Wat zijn veranderingen die effect kunnen hebben op de verzekeringen?

Er kunnen zich veranderingen voordoen die heel duidelijk effect hebben op de zakelijke verzekeringen. Je gaat bijvoorbeeld een loods bouwen of je gaat investeren in een extra bestelauto. Bij dit soort veranderingen denk je gelijk aan verzekeringen. Bij sommige veranderingen is het minder duidelijk. Je gaat bijvoorbeeld jouw werkzaamheden uitbreiden of er komt extra personeel in dienst. Andere werkzaamheden kunnen effect hebben op de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering en extra personeel kan effect hebben op de verzuimverzekering.

Een update gesprek met een adviseur hoeft geen uren te duren

Het verzekeren van de risico’s rondom jouw bedrijf en het ondernemerschap nemen veel tijd in beslag. Een gesprek met een adviseur om de lopende verzekeringen door te nemen vaak juist niet. De meeste verzekeringen kunnen waarschijnlijk ongewijzigd door blijven lopen, maar een controle kan geen kwaad. Bij aanpassingen gaat het vaak om administratieve trajecten die de adviseur voor jou uitvoert. Nieuw te verzekeren risico’s kunnen wel extra tijd vergen, maar beter tijd investeren dan er bij schade achterkomen dat je onderverzekerd bent.

Blijf letten op de risico’s

Welke veranderingen invloed hebben kan verschillen per branche en zelfs per bedrijf. Het maakt ook een groot verschil welke verzekeringen er afgesloten zijn. Net als met de boekhouding blijft het belangrijk om er aandacht op te vestigen. Bij twijfel kun je ook even telefonisch contact met ons opnemen. Telefonisch kunnen we al een inschatting maken en anders plannen we een afspraak in met onze zakelijke adviseur.

Wil je een second opinion over jouw zakelijke verzekeringen?

Ben je niet via ons verzekerd en wil je weten of je goed verzekerd bent? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij kunnen bij meerdere verzekeraars offertes opvragen en op deze manier de verzekeringen afstemmen op de risico’s die jij met jouw bedrijf loopt. Grote kans dat je ook nog een besparing kunt realiseren met een dergelijke second opinion.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-02-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.